SPEEL. BEWEEG. LEEF.

Zwem ABC

Wat is het?

Het zwem ABC bestaat uit drie te behalen nationale zwemdiploma’s. Kinderen (of volwassenen) leren alle zwemslagen die horen bij de diverse diploma’s. Na het behalen van het A, B en C diploma zijn ze vrienden van het water. Zij leren zich te redden onder meerdere omstandigheden in, op en aan het water.

De zwemopleiding heeft drie toetsingsmomenten: het A, B en C diploma. Het uitgangspunt is dat iedereen alle diploma’s behaalt.

We beginnen met watergewenning. Zo leren kinderen direct goed de basis om te komen tot het aanleren van een goede zwemslag. Zodra de kinderen gewend zijn aan het water, stromen zij door naar de A zwemlessen. De duur van het wennen aan water is voor elk kind verschillend. Daarom wordt voor ieder kind individueel bepaald wanneer hij of zij door kan stromen.

Wat kost het?Wij bieden u de keuze om twee keer per week 45 minuten of één keer per week 60 minuten les te krijgen.

Maandag t/m vrijdag
• 45 minuten € 7,35
• 60 minuten € 9,80

Zaterdag
• 60 minuten € 11,70
Op zaterdag worden er geen lessen van 45 minuten aangeboden.

U kunt ook een leskaart aanschaffen
• 4 lessen 45 minuten € 29,40
• 8 lessen 45 minuten € 58,80
. 4 lessen 60 minuten € 39,20

De leskaart wordt op uw persoonlijke zwembadpas gezet. De zwembadpas kost eenmalig € 5,00.

U kunt uw zwembadpas afhalen, betalen en opwaarderen bij de receptie.

• Het inschrijfgeld voor zwemles is € 18,00. (tarief 2019)
• Diplomazwemmen kost € 18,65 per keer.

Privéles is ook mogelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden en tarieven.

Wanneer is het?

Op het aanvraagformulier vindt u alle data en tijdstippen waarop de watergewenning en het zwemmen voor het Zwem ABC voor jeugd of volwassenen plaatsvindt.

Hoe werkt het?

U kunt uw kind (vanaf 4 jaar) direct aanmelden voor het Zwem ABC via het aanvraagformulier. Deze is te verkrijgen bij de balie van het Sportcentrum Papendrecht.

Na het betalen van het inschrijfgeld van € 18,00 staan zij ingeschreven op de wachtlijst. Kinderen ontvangen daarna een plonskaart bij aanschaf van de zwempas (kosten € 5,00). Met deze kaart mogen zij gratis komen oefenen onder begeleiding van betalende volwassenen. Dit kan op alle zaterdagen en zondagen in het binnenbad. Volwassenen betalen het volwassenentarief.

Voordat uw kind opgeroepen wordt, ontvangt u een uitnodiging voor een introductiebijeenkomst waar u een bezichtiging en een uitleg krijgt over het Zwem ABC en hoe een en ander in zijn werk gaat.

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden

Contact

Stel een vraag

Versturen

© Sportbedrijf Papendrecht Alle rechten voorbehouden. 

Delen