SPEEL. BEWEEG. LEEF.

Zwemles ABC voor volwassenen

Wat is het?

Bent u volwassen en wilt u leren zwemmen? Dan bent u bij Sportcentrum Papendrecht aan het juiste adres.

U leert eerst in ondiep water de basistechnieken van het zwemmen. Als u deze voldoende beheerst, stroomt u door naar het diepe water. U kunt kiezen om deel te nemen aan het diploma-zwemmen voor het Zwem ABC of Zwemvaardigheid 1, 2 en 3.

Het zwem ABC bestaat uit drie te behalen nationale zwemdiploma’s. Kinderen of volwassenen leren alle zwemslagen die horen bij de diverse diploma’s. Na het behalen van het A, B en C diploma zijn ze vrienden van het water. Zij leren zich te redden onder meerdere omstandigheden in, op en aan het water.

De zwemopleiding heeft drie toetsingsmomenten: het A, B en C diploma. Het uitgangspunt is dat iedereen alle diploma’s behaalt.

We beginnen met watergewenning. Zo leren kinderen en volwassenen direct goed de basis om te komen tot het aanleren van een goede zwemslag. Zodra de kinderen gewend zijn aan het water, stromen zij door naar de A zwemlessen. De duur van het wennen aan water is voor iedereen verschillend. Daarom wordt voor iedereen individueel bepaald wanneer hij of zij door kan stromen.

WIJ BIEDEN HET ENIGE ECHTE ZWEM-ABC
In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma's leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.
Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma's en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden/NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en -veiligheid.

Dit geeft je als 4 zekerheden:

  1. Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  2. U ontvangt de Nationale Zwemdiploma's A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je  aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma's worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
  3. De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jou past.
  4. Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Dus: kies bewust en ga voor zekerheid.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op www.allesoverzwemles.nl

Wat kost het?

Per les
• 45 minuten per les € 9,15

Leskaart
• 4 x 3/4 uur € 36,60

De leskaart wordt op uw persoonlijke zwembadpas gezet. De zwembadpas kost eenmalig € 5,00

U kunt uw zwembadpas afhalen, betalen en opwaarderen bij de receptie.

Wanneer is het?

Volwassen zwemles
VW 1 volwassenen maandag 19:15-20:00

Jong volwassen zwemles
JVW 1 jongvolwassenen woensdag 18:00-18:45 (ondiep)
JVW 2 jongvolwassenen zaterdag 10:45-11:30 (ondiep)
JVW 3 jongvolwassenen maandag  18:00-18:45 (diep)

Hoe werkt het?

U kunt zich inschrijven via het aanvraagformulier. Dit kunt u downloaden of afhalen bij de receptie.

Na betalen van het inschrijfgeld bespreken wij met u wanneer u kunt starten.

Nederland is een waterland, daarom is zwemveiligheid natuurlijk erg belangrijk.

Aanmelden Nieuwsbrief

De nieuwsbrief is vernieuwd!
Wil jij maandelijks op de hoogte blijven wat er in en rond het sportcentrum gebeurt?
Meld je dan nu aan!

Map

Platteegrond

Stel een vraag

© Sportbedrijf Papendrecht Alle rechten voorbehouden.